sol-e1479210682510

Hyllest til havet

Hei, havet. Jeg er så glad for at du finnes. Og at det er mulig å dykke ned, midt mellom augustkveld, glimrelys fra byen og en ganske full måne, og kjenne det dypt fristende mørket dra meg nedover og inn i stillheten (som egentlig suser ganske høyt). Men det var ikke tid for å dø i kveld, det var tid for å lete etter et nytt språk for takknemlighet, det språket som aldeles ikke er nytt, men gammelt, eldre enn alle oss dødelige, kanskje eldst, kanskje vakrest, men ahhh, så glemt. Hvordan takker jeg havet på norsk? Hvordan ber jeg til det, hvordan ber jeg havet om råd? For det er ikke mystisk at havet snakker, det har havet alltid gjort. Det er bare jeg som har glemt å lytte. Takk, havet. Takk, havet. Takk, havet.

#tavaha

– Åsmund Seip

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.