Banner_Posts-1

Strandryddedagen 2017

For Nordic Ocean Watch er hver dag en strandryddedag. Og i fravær av landbasert infrastruktur og tiltak som hindrer plast fra å ende opp i havet, er strandryddinger et av de beste verktøyene vi har mot marin forsøpling i dag.

Sammen med ildsjeler over hele Norden bidrar vi til en felles dugnad for renere hav og strender.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

 

Strandryddedager er viktige for å holde havet rent, bidra til å øke bevisstheten rundt det å ta vare på naturen, og skape livsstilsendring. Hver gang vi er ved, i, eller på sjøen bør vi ta med oss avfall som ligger på strand og i vann. Det blir også viktig å komme sammen på strandryddedagene for å vise hva slags hav vi vil ha – med ord og handling.

Gjennom strandryddinger ønsker vi i Nordic Ocean Watch å bidra og vise til at mindre initiativ kan føre til noe større – gjennom en kollektiv innsats for å holde havet rent. Som aktive brukere av et hav som gir oss så mye glede og gode opplevelser er det viktig å også gi noe tilbake.

Bli med på eventyr ved havet, samtidig som du tar vare på det!

 1. Gå inn på Ryddeportalen til Hold Norge Rent og registrer din strandryddeaksjon – dette er viktig så vi får nasjonale tall på hvor mye avfall vi kan samle inn totalt!
 2. Knytt ryddeaksjonen til Nordic Ocean Watch og din lokale ryddegruppe
 3. Lag et Facebook-event og inviter alle vennene dine! Ta gjerne kontakt med oss om du trenger bidrag til design og tekst!
 4. Hvis du setter Nordic Ocean Watch som co-host på Facebook-eventet hjelper vi deg å spre aksjonen i våre kanaler
 5. Samarbeid med lokale organisasjoner for å styrke samarbeidet og få med fler på tavaha-laget!
 6. Det kan være nyttig å kontakte grunneier, evt. kommunen for å informere om og sikre at det er ok at man rydder der man har tenkt. Kanskje vil de også bli med?
 7. Husk å ta med solide avfallssekker. Gjerne de gjennomsiktige som er mest miljøvennlige. Annet utstyr som kan være nyttig er hansker, klyper og eventuelt mindre poser til barna.
 8. Tagg Nordic Ocean Watch i sosiale medier og bruk #tavaha og #plukkanopp. Vis oss fangsten på instagram!
 9. Se over fangsten og vei gjerne avfallet før det hentes og kastes. Dette er en morsom del av ryddingen som synliggjør hva man finner mest av og kan lære oss mer om hvilke aktører som bidrar til marin forsøpling
 10. Det er viktig å kaste avfallet på riktig måte etter rydding eller planlegge for henting. Man kan enten kjøre bort selv, høre med lokale renovasjonsselskaper, eller kontakte kommunen og for å seom de er villige til å hente. På steder hvor det er vanskelig å komme til med bil anbefaler vi å ta kontakt med kystvakten (ved store ryddinger) eller skjærgårdstjenesten.
 11. Registrer dine strandryddefunn på Ryddeportalen i din allerede registrerte aksjon og fortell oss gjerne hvordan det gikk!

Og! Alle som registrerer seg i Ryddeportalen før 8. Juni er med i trekningen av et fresht tavaha-handlenett! Følg oss på www.nordicoceanwatch.no for gode tips til hvordan du kan ta vare på havet alle andre dager i året, lik facebooksiden vår og og følg oss på Instagram! God rydding!

Følg oss på Facebook og Instagram for inspirasjon, konkurranser og tips til hvordan du kan ta vare på havet alle andre dager i året. Du kan lese mer om våre andre #tavaha prosjekter her.

Tavaha logo hvit