Månedens_Havfolk_April

Månedens havfolk april – Christine, Kristin, Michael og Nico

Månedens haventusiaster i april er en gjeng på fire studenter fra Emergence School of Leadership som engasjerer seg for friskere hav og en renere natur. I en måned fremover skal de samarbeide med Nordic Ocean Watch og vise hvilke tiltak de selv gjør i hverdagen slik at flere kan bli inspirert. De skal også ta over NOW sin Instagramkonto, så følg dem gjerne videre her!

Tekst: Susanne Bastviken/@radicalbroccoli

 

Hvem er dere?

Vi er en gjeng med fire studenter som skal bli prosjektledere på Emergence School of Leadership her i Oslo. Gruppen består av Christine, Kristin, Michael og Nico. Vi er ivrige og engasjerte unge, kjekke, snille, tullete og seriøse folk som elsker å tilbringe gode dager i naturen.

Nico, Christine, Michael og Kristin

Hva gjør dere i disse dager?

For tiden jobber vi sammen med Nordic Ocean Watch for å vise folk at naturen er så fantastisk at den er verdt å ta vare på. Havet har en spesiell rolle i livene våre og har derfor engasjert oss i denne utfordrende saken om å redde havet for plastforsøpling.

Hva gjør dere for å ta vare på havet?

For å ta være på havet tar vi riktige miljøvalg i hverdagen som for eksempel droppe plastlokket på kaffen og salaten på Rema, riktig kildesortering (ja vi vasker plasten før vi kaster den) og så har vi vært med på strandrydding sammen med Lapoint.

Hva betyr tavaha for dere?

Tavaha handler om å nyte havet på en god og ansvarsfull måte. Vi ønsker bygge på følelsen av stolthet du får når du vet du er en levende forskjell. Vi har trua på at Tavaha bevisstheten kan bli tilgjengelig for flere og enklere å identifisere seg med, samtidig som vi har et ønske om å engasjere de som ikke gir noe tilbake til havet i dag.

Kristin

Hva mener dere er den største utfordringen vi må løse for å redde havet?

Vi har jobbet med denne utfordringen i en uke og har identifisert flere utfordringer som må løses, og det er mange! Vi er opptatte av å utvikle organiseringen av mennesker som sammen ønsker å gi noe tilbake til havet. Vi tenker at jo flere som vil engasjere seg i dette, jo bedre for oss alle. Det noe veldig spennende med å samle folk rundt om en felles aktivitet, en livsstil, en mening om noe viktig, en bølge med ulike tiltak som vil ha en impact på jorda og på oss selv. Hva skjer når havet er sur på oss spør du meg?

Michael

Tavaha tips:

  1. Være stolt av å bidra i hverdagen, det er kult å hjelpe til
  2. Snakk om dette med folk du kjenner, jo flere som innser at dette er et problem som gjelder oss alle
  3. Handle miljøvennlige husholdningsartikler, kosmetikk og dagligvarer
  4. Oppfordre de som sløser bort plast og ikke er helt bevisste på problemet, alle monner drar
  5. Ha glassflaske og matboks istedenfor engangsprodukter
Kristin

Hva er deres lykkeligste hav-øyeblikk?

Christine: Mitt lykkeligste øyeblikk er fra da jeg catchet mitt første green-wave i 2013!

Michael: Jeg er fra sørlandet så jeg har ekstremt gode minner fra å være med rundt i båt i sørlandsskjærgården som liten gutt.

Nicolas: Jeg er fra Chile. Da jeg var en liten rampegutt brukte jeg flere timer om dagen på å body-boarde sammen med vennene mine. Vi fikk heftige sår på hele magen og nesten kuldeskade på kroppen siden vannet er så kaldt. Men det var verdt det! Good times!

Kristin: Mitt fineste hav-øyeblikk var da jeg dykket for første gang på 18 m dyp på Koh Tao i 2012.

Michael

Hvem er deres hverdagshelt?

Michael: Mine hverdagshelter er de jentene på Bali som startet “Bye-bye Plastic” som har skapt mye engasjement i det området.

Christine: Mine hverdagshelter er alle de som vil snakke høyt om dette, alle som har en historie å fortelle om hvordan noe foregår rett foran oss, men folk ser det ikke.

Christine

Og til slutt, hva vil dere takke havet for?

Vi vil takke havert for gi oss så mye liv, så mye ro og glade, fredfulle øyeblikk. Takk!