Havplast-laboratoriet

Foto Andrea kunz
Tidsperiode
2019-2020
Status
Avsluttet
Samarbeidspartnere
Norwegian Trash

Vi vil vise at plast på avveie kan være en ressurs i stedet for søppel. I 2019 lagde Nordic Ocean Watch og Norwegian Trash derfor et verksted og laboratorium i en ombygget container ved operaen i Oslo. Her eksperimenterte vi med plasttyper og produksjonsmetoder, og designet prototyper av ulike produkter. Oslos befolkning var invitert til å se, lære og bidra på veien.

Vi tror at kunnskapsformidling og inspirasjon er mer nyttige verktøy for å skape endring enn skam og dårlig samvittighet. Derfor var vårt laboratorium og verksted åpent for alle, slik at vi kunne spre kunnskap om plast og inspirere til å ta vare på havet. I løpet av prosjektperioden arrangerte vi flere åpne dager, hvor Oslos innbyggere ble invitert inn til å bokstavelig talt ta plastsaken i egne hender. Her fikk de være med å kverne, smelte og forme plast til nye, fine ting.

Havplast-laboratoriet ble gjennomført med støtte fra Oslo kommune. Containeren og maskinene vi brukte ble bygget av Snøhetta i forbindelse med deres Plastprosjekt i 2017. Prosjektet ble avsluttet da leieperioden for containeren gikk ut i 2021.

Foto andrea kunz 6
DSC 0314
DSC 0193
DSC 0324
DSC 0273
DSC 0202

Se også