Artforocean - Pia

#KunstforHavet – #ArtforOcean

Kunst for Havet er en ny kampanje for 2018 hvor vi samarbeider med 12 utvalgte norske kunstnere og tegneklare havfolk for å belyse forholdet mellom havet og kunsten. Et rent hav er en ren kilde til evig inspirasjon. Hver måned laster vi opp et nytt kunstverk med informasjon om personen bak bildet og hvordan de gjennom sitt arbeid både høster ideer fra havet, og samtidig bidrar til å ta vare på det.

Følg #KunstforHavet #ArtforOcean og bli inspirert! Vil du være kreativ med oss? Ta kontakt på hallo@nordicoceanwatch.no

April – Pia Ve Dahlen

Hva er havet for meg?
For meg er det farger og former.
Det er stort og forunderlig, rikt på liv og et magisk sted.

Det dekker enorme områder, og står for ~99 % av alt habitatet på jordkloden. Det var her livet oppsto, og antagelig her livet på sikt kommer til å trekke sitt siste pust. Apropos pust, så produserer algene i havet mellom 60-80 % av alt oksygenet vi tyller i oss i løpet av en dag. 
Det er grunn nok alene til å ville ta vare på det.

Også her i Norge er vi superheldige. Vi har verdens nest lengste kystlinje (101.000km inkl øyer), og takket være de enorme havstrømmene som kræsjer inn langs kysten vår bor i et av de rikeste havområdene i verden. Verdens største kaldtvannskorallrev finnes rett utenfor Røst, Lofoten, vi har enorme ålegrasenger som kan huse opptil 290.000 dyr på én liten kvadratmeter, og vi har enorme tareskoger som fungerer som oppvekstområde, matfat og barnehage for et enormt vell av liv. Vi har selvlysende hai (svarthå), fotosyntetiserende snegler (grønn elysia), flamboyante fisk, rosa alger, knallblå svamp, og tilogmed delfiner, seler og havskilpadder svømmende ute i vår egen bakhage.

Hvorfor er det ingen som snakker om det?

Passion for Ocean jobber vi i dag med å spre det glade budskap om hvor fantastisk havet er. Gjennom god kunnskap om, og et nært forhold til havet mener vi den langsiktige motivasjonen for å ville ta vare på det står sterkere, og deler heldigvis denne visjonen med de aller fleste vi jobber med.
Så gå ut, stikk hodet ned i vannet og kikk litt på rur. Bli nysgjerrig, og la oss slå et slag for alle amfipodene, hoppekrepsene, stankelbeinkrabbene, mosdyrene, tunicatene, kråkebollene, sjøliljene, korallene og alle de andre organismene du ikke visste eksisterte der ute.
Make the ocean great again!

31726075_10160112059015276_9009698345886679040_n

Februar – Pippip Ferner

Pippip Ferner har samarbeidet med marinbiologer, bl.a blitt med forskningsfartøyet G.O. Sars langs Mørekysten. Dette har inspirert til en rekke arbeider der vitenskapelige referanser omdannes til fabulerende og detaljrike malerier og tegninger. Elementer fra både gjenkjennelige og fremmedartede former flyter sammen i en symbiose med referanse til et komplisert marint økosystem.
Pippip jobber med kunst på heltid, og de siste årene formidlet sin fascinasjon for kompleksiteten i det marine mangfoldet som en påminnelse om at alle organismene er viktig for økosystemet.

Tegningen er sentral i måten hun jobber på, men som dedikert plastplukker lager hun også objekter av plast hun plukker på strender og langs vei til og fra atelier i Asker. Se mer av Pippip her

28472008_1825200854219223_4242518921978476520_n

wall_b.kulturhus-600x0

Januar – Ieva Ozola

«My name is Ieva Ozola. I am Latvian graphic designer and Illustrator, currently living in Norway. I moved last year from Czech Republic, to be closer to nature. Last summer, I discovered a beautiful surfing spot – Hoddevik. There I started to learn surfing and with it, the beginning of a relationship with the ocean. Ways I engage in the #tavaha philosophy – I always make sure that I don’t leave any waste behind, I help to clean the beach and try to attend marine-related events which are happening near me. I try to share nature beauty thought my illustrations and bring the awareness how important it is to take care of our environment.» Se mer av hennes arbeid her

Processed with VSCOcam with lv01 preset