Oslo Løa
Oslo Løa er et flytende pilotprosjekt som skal utforske mulighetene med et nytt kunnskaps- og opplevelsessenter for plast- og marin forsøpling i Oslofjorden.
I flere år har vi jobbet for å skape en arena der innbyggere, myndigheter og bedrifter kan komme sammen for å få en direkte opplevelse og bedre forståelse av plast- og marin forsøpling.
I mai 2024 åpner vi andre sesong av pilotprosjektet der Osloborgere og andre tilreisende kan besøke den flytende paviljongen langs Langkaia, rett foran Deichman Bjørvika og Operaen. Her inviterer vi bla. skoleklasser og aktive brukere av fjorden til å levere, sortere og registrere plast- og marint avfall, og samtidig lære mer om hvordan vi alle kan være en del av løsningen. Målet med prosjektet er å skape en møteplass hvor folk på tvers av sektorer inspireres og mobiliseres til å ta vare på fjorden gjennom ulike tiltak, opplevelser og kunnskapsformidling.
Vi tar nå imot besøk fra ungdomstrinn og videregående skole, se ledige tidspunkt her: https://calendar.google.com/ca...
For booking ta kontakt med hakon@nordicoceanwatch.no
Om byggeprosjektet:
Den flytende paviljongen er designet og bygget av masterstudenter i arkitektur ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Ettersom Oslo Løa er et midlertidig bygg har det vært viktig å tenke ombruk av alle elementer. Fasaden og taket er inspirert av havoverflaten og består av plastplater støpt fra resirkulerte tau fra fiskeindustrien. Plasten er samlet inn av resirkuleringsselskapet Oceanize, og støpeformen er gjenbrukt fra fiskeindustriselskapet Hofseth og støpt hos plastprodusenten Pla-Mek.