Plast­fabrikken

Jan Khür
Tidsperiode
Vår 2021 - Sommer 2024
Status
Pågående

Plastfabrikken er et formidlingsprosjekt som knytter mennesker og hav sammen. Plastfabrikken fungerer som et pop-up formidlingsverksted med fokus på marin forsøpling og sirkulær økonomi. Vi forteller om hvorfor vi bør ta vare på havet og hvordan det kan gjøres.

Ved å vise det utrolige potensialet som finnes i brukt plast, bidrar vi til å gjøre Oslos befolkning mer bevisst sitt eget plastforbruk. Vi inspirerer til å utforske mulighetene i plastsøppel, og oppfordrer besøkende til å velge produkter laget av resirkulerte materialer når dette er et alternativ.

Når du besøker Plastfabrikken vil du få mulighet til å kverne plast til granulat og støpe det om til et produkt. Til nå har vi laget skåler, nøkkelringer, blomsterpotter, perler, klatretak og lace-locks sammen med Osloborgere i alle aldre.

Målet er å gi våre besøkende en unik opplevelse som skaper engasjement og gir økt kunnskap, slik at flere kan bidra til å redusere plastforsøpling og skape sunnere hav.


Skolebesøk

Vi tar imot skoleklasser på ungdomsskolen og videregående. Et besøk hos Plastfabrikken er et praktisk tilskudd til undervisning innenfor naturfag, samfunnsfag, sirkulær økonomi og design. Vi forteller om betydningen av havet og plastens påvirkning, før elevene får være med å kverne plastavfall til granulat, og støpe det om til sjakkbrikker. Sjakkspillet får de med som en suvenir; en fysisk og oppløftende påminnelse om at gode miljøvalg nytter. Vil du booke et besøk hos Plastfabrikken for din skoleklasse? Det kan du gjøre her.

  • 8-12
    millioner tonn plast som havner i havet årlig
  • 9%
    Plast som blir resirkulert på verdensbasis
Anna Saatvedt3
Anna Saatvedt2
Anna Saatvedt4
Anna Saatvedt1

Se også