Plast­fabrikken

Jan Khür
Tidsperiode
Vår 2021 -
Status
Pågående

Plastfabrikken er et toårig formidlingsprosjekt som knytter mennesker og hav sammen. Plastfabrikken fungerer som et pop-up formidlingsverksted med fokus på marin forsøpling og sirkulærøkonomi. Vi forteller om hvorfor vi bør ta vare på havet og hvordan det kan gjøres.

Ved å vise det utrolige potensialet som finnes i brukt plast, bidrar vi til å gjøre Oslos befolkning mer bevisst sitt eget plastforbruk. Vi inspirerer til å utforske mulighetene i plastsøppel, og oppfordrer besøkende til å velge produkter laget av resirkulerte materialer når dette er et alternativ.

Når du besøker plastfabrikken vil du få mulighet til å kverne plast til granulat og støpe det om til et produkt. Til nå har vi laget skåler, nøkkelringer, blomsterpotter, perler og klatretak sammen med Osloborgere i alle aldre.

Målet er å gi våre besøkende en unik opplevelse som skaper engasjement og gir økt kunnskap, slik at flere kan bidra til å redusere plastforsøpling og skape sunnere hav.

Plastfabrikken har planlagt varighet ut 2023, men med mulighet for forlengelse. Prosjektet gjennomføres med støtte fra Oslo kommune, Handelens Miljøfond, Senter for marin forsøpling (MARFO) og Sparebankstiftelsen DNB.

Vil du booke et skolebesøk hos Plastfabrikken? Det kan du gjøre her: https://bit.ly/3yFH0Ov

  • 8-12
    millioner tonn plast som havner i havet årlig
  • 9%
    Plast som blir resirkulert på verdensbasis
1 8u J Vw Nfqv J5x2dxk HH Hl Q
1 4o0p Oxp VI14e H3qj79t Sqw
1 kb Wpn QH Vttd0tenkz XA4i A
MG 9750
MG 9990
Sunniva Laishley Sandbu Norwegian T julepynt 2 2
1 2 C Lf MK Qo P4 KI Rf Ovgk4u WA

Se også