Plast­fabrikken

1 YH4 O Rt SXA85 B6 ITFF91 V9g
Tidsperiode
Vår 2021 - Sommer 2022
Status
Pågående
Samarbeidspartnere
Norwegian Trash

Plastfabrikken er et toårig formidlingsprosjekt som knytter mennesker og hav sammen. Plastfabrikken fungerer som et pop-up formidlingsverksted med fokus på marin forsøpling og sirkulærøkonomi. Vi forteller om hvorfor vi bør ta vare på havet og hvordan det kan gjøres.

Ved å vise det utrolige potensialet som finnes i brukt plast, bidrar vi til å gjøre Oslos befolkning mer bevisst sitt eget plastforbruk. Vi inspirerer til å utforske mulighetene i plastsøppel, og oppfordrer besøkende til å velge produkter laget av resirkulerte materialer når dette er et alternativ.

Når du besøker plastfabrikken vil du få mulighet til å kverne plast til granulat og støpe det om til et produkt. Til nå har vi laget skåler, nøkkelringer, blomsterpotter, perler og klatretak sammen med Osloborgere i alle aldre.

Målet er å gi våre besøkende en unik opplevelse som skaper engasjement og gir økt kunnskap, slik at flere kan bidra til å redusere plastforsøpling og skape sunnere hav.

Plastfabrikken har planlagt varighet frem til juli 2022, men med mulighet for forlengelse. Prosjektet gjennomføres med støtte fra Oslo kommune og Handelens Miljøfond.

  • 9%
    Plast som blir resirkulert på verdensbasis
1 8u J Vw Nfqv J5x2dxk HH Hl Q
1 4o0p Oxp VI14e H3qj79t Sqw
1 kb Wpn QH Vttd0tenkz XA4i A
MG 9750
MG 9990
Sunniva Laishley Sandbu Norwegian T julepynt 2 2
1 2 C Lf MK Qo P4 KI Rf Ovgk4u WA

Se også